Historie van Dila Brommers & Scooters en Dila Watersport

Eigenaar/oprichter Dirk Langenberg is al jaren actief in de motorsport. Eerst als monteur van Hans Spaan, en later zelf als coureur bij het 50cc racen, waarin hij in 1996 Nederlands kampioen is geworden.

Na deze tijd is hij begonnen in het algemeen draai-, frees-, las- en constructiewerk met daarbij als grote hobby het tunen van 2-takt motoren. De laatste jaren hebben de scooters en bromfietsen de overhand genomen en was het bedrijf zeer actief binnen het scooter racen. Wij waren dan ook het tuningsbedrijf voor het Creco-Polini raceteam dat kampioen is geworden met coureur Arie Vos. Met de ervaring die we mede hiermee hebben opgedaan, kunnen wij ons daarom ook één van de meest gespecialiseerde scooter speciaal zaken van Nederland noemen.

Na 2 jaar achter elkaar kampioen van Nederland te zijn geworden met Arie Vos en Yrjo van Mil hebben Creco BV en Dila Tuning besloten om op het hoogtepunt te stoppen. Wij hebben erg veel plezier beleefd en zeer goede resultaten behaald de afgelopen 4 jaar. De tijd om 3 scooters raceklaar te houden is naast onze drukke werkzaamheden in beide bedrijven teveel geworden.

Vanuit eigen interesse is hier in 2005 een divisie Watersport bij gekomen. Bij uitstek dé manier van ontspannen!


 

 

Dila Racing en Creco Polini